Logo Utrecht University

Docentencommunity T@UU

Community

Update: Vanaf 17 december moet je inloggen op publieke PC’s voor de klas

Meer informatie op intranet: https://intranet.uu.nl/actueel/mededelingen/vanaf-17-december-inloggen-op-publieke-presentatiecomputers-update


Daan
10 December 2020

Reacties

 1. Laurens van Meeteren
  Laurens van Meeteren

  Dat is eigenlijk wel heel onhandig. Ik heb vaak dat ik ook dagen heb waarop studenten presentaties geven achter elkaar. Dat betekent steeds opnieuw inloggen, en dat kost vaak heel veel tijd. Je wilt ook niet als docent inloggen want dan is er ook meteen toegang tot je mail en al je bestanden, dan kan je eigenlijk de computer niet meer uit het oog verliezen. Is daar over nagedacht bij dit besluit?

 2. Daan
  Daan de Pierre

  Dag Laurens,

  Er is over nagedacht – en het is daarmee inderdaad een extra handeling in jouw geval. Uitloggen kost gelukkig vaak weinig tijd: het zit vooral in het inloggen. Maar: als het goed is mag dat niet langer dan ~1 minuut duren. Verouderde (trage) PC’s worden (of zijn) vervangen.

  Misschien niet leuk, maar wel nodig. Datalekken liggen écht op de loer. Juist omdat gegevens ongemerkt kunnen blijven hangen (bijvoorbeeld bij niet correct afmelden uit applicaties) is deze openbare PC kwetsbaar. De afweging is dan ook vooral ‘veiligheid boven snelheid’.

If you want to comment, please login on the left side of the page with your UU account..