Logo Utrecht University

Docentencommunity T@UU

Community

Peer Observatie Programma voor docenten

Het programma laat je weer ervaren wat we studenten proberen te leren en waarom in gesprek gaan met je ‘peers’ zo waardevol is.

Afgelopen maanden liep het tweede Peerobservatie Programma voor docenten. Tien deelnemers uit zes verschillende faculteiten deden mee, zowel jonge docenten als docenten met meer dan tien jaar ervaring.

Het programma bestaat uit drie bijeenkomsten en twee observatierondes. In de bijeenkomsten wordt aandacht besteed aan hoe en wat je kan observeren, hoe je feedback kunt geven en ontvangen en hoe je kunt reflecteren op je persoonlijke ontwikkeling als docent. Ook is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en hoe overtuigingen, drijfveren en kwaliteiten bijdragen aan je ontwikkeling als docent. Hieronder lees je hoe verschillende deelnemers het programma hebben ervaren en wat het hen heeft opgeleverd.

Wil je ook deelnemen aan het programma? In november 2021 start het volgende cohort. Kijk op de Peer Observatie Programma pagina van het Centre for Academic Teaching voor meer informatie en om je aan te melden.


Iris Holleman
17 August 2021

If you want to comment, please login on the left side of the page with your UU account..

Gerelateerd