Logo Utrecht University

Docentencommunity T@UU

Nieuws

Nieuwe Teams opnamen krijgen een verloopdatum

Vanaf vrijdag 10 februari 23.00 uur krijgt iedere nieuwe Teams opname een verloopdatum. De standaard verlooptermijn wordt ingesteld op 365 dagen.

De eigenaar van de opname kan de verloopdatum aanpassen. Als de opname geopend wordt vanuit de Teams vergaderchat dan zie je links onder de video de verloopdatum. Hier kan je op klikken waarna je kan aangeven wanneer de opname dient te verlopen of dat de opname helemaal niet dient te verlopen.

Wie de eigenaar van een opname is wordt bepaald door het type opname.

Er zijn twee mogelijkheden:

  1. Bij een opname van een meeting die in een Teams kanaal gepland stond, zijn de teameigenaren de eigenaren van de video.
  2. Bij een opname van een losse meeting die via de Outlook- of Teams agenda was ingepland, is de eigenaar de persoon die tijdens de meeting de opname gestart heeft.

Als een video op de verloopdatum verwijderd wordt dan wordt automatisch een notificatiemail gestuurd naar de eigenaar. Vanaf dat moment heeft de eigenaar 90 dagen de tijd om de video vanuit de prullenbak te herstellen. Na die 90 dagen wordt de video definitief verwijderd.

De wijziging is alleen van toepassing op nieuwe opnamen. Voor bestaande opnamen blijft gelden dat deze niet verlopen. Wel kan voor bestaande opnamen handmatig een verloopdatum worden ingesteld.

Let op. In de toekomst gaat de standaard verlooptermijn terug naar 30 dagen voor opnamen die gestart zijn door studenten, student-medewerkers en de UMCU-docenten die via de UU een Teams licentie hebben. De verloopdatum kan ook dan achteraf altijd handmatig aangepast worden door de eigenaar van de opname. Op dit moment is nog niet bekend wanneer deze inperking van kracht wordt. Zodra hier meer over bekend is, zal hier opnieuw over worden gecommuniceerd.


Wouter Kalshoven
6 February 2023

If you want to comment, please login on the left side of the page with your UU account..