Logo Universiteit Utrecht

Docentencommunity TAUU

Nieuws

Co-creatie: Tatiana Bruni ontwierp een nieuwe cursus – samen met studenten

Ongeveer een jaar geleden plaatste Tatiana Bruni (University College Utrecht) een berichtje in het Vraag & Aanbod-hoekje op onze site: of er iemand ervaring had met participatory design: het co-creëren van een (deel van een) cursus met studenten om hen deelachtig te maken en hun betrokkenheid te vergroten.

Er volgden een aantal enthousiaste reacties van docenten die hier ook interesse in hadden, maar niemand had er ervaring mee. En nu, een jaar later, blijkt Tatiana het er niet bij hebben laten zitten: ze heeft het gewoon voor elkaar gekregen!

Van maart tot juni organiseerde Tatiana negen avondbijeenkomsten met zes studenten in sessies van vier uur. Studenten kregen hier 2,5 ECTS voor en werden beoordeeld met een voldoende / onvoldoende.

In twee artikelen neemt Tatiana ons mee in haar ervaringen:

  • In artikel 1 legt Tatiana uit hoe ze het voor elkaar heeft gekregen om dit project van de grond te krijgen, er studiepunten aan te verbinden, wat de theorie voorschrijft over participatory design en welke doelstellingen en verwachtingen zij en de deelnemende studenten hadden.
  • In artikel 2  vertelt Tatiana hoe het er in die avondsessies precies aan toe ging, waar studenten tegenaan liepen, wat het keerpunt in het proces bleek en wat de uitkomsten waren.

Tatiana komt alsnog graag in contact met andere docenten die geïnteresseerd zijn in co-creatie en participatory design. Je kan reageren op een van haar artikelen of haar bereiken op T.Bruni@uu.nl.


Isabella Spaans
12 oktober 2017

U moet ingelogd zijn om te reageren, gebruik het formulier aan de linkerkant om in te loggen met uw solis gegevens.

Gerelateerd