Logo Universiteit Utrecht

Docentencommunity TAUU

Nieuws

U-talent

U-Talent is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en 40 middelbare scholen uit de regio. Vanuit de Universiteit Utrecht participeren de bètafaculteit, de faculteit geowetenschappen en de faculteit geneeskunde. Binnen dit samenwerkingsverband wordt gewerkt aan uitdagend en leuk bètaonderwijs dat een goede oriëntatie biedt op vervolgopleidingen.
De U-Talent Academie is één van de leerlingenprogramma’s van U-Talent. Dit is een programma voor getalenteerde en gemotiveerde (bèta)leerlingen uit 5 en 6 vwo. Zij volgen een tweejarig intensief programma, dat voor de helft aan de universiteit ontwikkeld en gegeven wordt en voor de helft op de scholen zelf. Binnen dit programma volgen leerlingen onder andere uitdagende modules in de bètavakken en maken ze een uitgebreid profielwerkstuk (de Thesis). De modules worden ontwikkeld in samenwerking met universitaire onderzoeksgroepen. Voor de Thesis doen leerlingen vier dagen onderzoek bij een onderzoeksgroep.

Een docent van de universiteit kan bijdragen aan activiteiten van U-Talent door een module te helpen ontwikkelen of door leerlingen te begeleiden tijdens de onderzoeksdagen van hun Thesis. Voor meer informatie, neem contact op met Cécile de Kleijer.

Wil je meer weten over ervaringen van docenten met U-talent? Lees dan bijvoorbeeld de blogs van Ivar Noordstra en Linda van Roij. Met enige regelmaat zullen er de komende tijd meer van dit soort blogs van docenten die deelnemen aan U-talent verschijnen op de TAUU-site.


Maarke Roelofs
20 juni 2016

U moet ingelogd zijn om te reageren, gebruik het formulier aan de linkerkant om in te loggen met uw solis gegevens.

Gerelateerd