Logo Universiteit Utrecht

Docentencommunity TAUU

Nieuws

Nieuw Learning Management Systeem-pagina live

De aanbesteding voor het nieuwe Learning Management Systeem (LMS) van de UU verloopt volgens planning. Naar verwachting wordt de aanbesteding eind april 2024 afgerond en volgt een pilotfase in collegejaar 2024-2025 en een livegang voor de hele UU bij de start van collegejaar 2025-2026.  

Om alle betrokkenen te informeren over de voortgang van het project, de impact op docenten, studenten en ondersteunende medewerkers, welke ondersteuning geboden wordt en nog veel meer, is de intranetpagina Nieuw Learning Management Systeem live gezet. Hierop vind je ook de globale planning, algemene informatie over het project, antwoord op de meest gestelde vragen en de laatste ontwikkelingen.

Een nieuw LMS heeft impact op het onderwijs. Het vraagt een grote inspanning van de onderwijsorganisatie om een nieuw systeem te leren kennen, goed in te richten, leermaterialen over te zetten en cursussen opnieuw op te bouwen. Uiteraard wordt gezorgd voor goede training, begeleiding en ondersteuning (o.a. bij het overzetten van leermaterialen) om zo soepel mogelijk over te stappen. Tegelijkertijd biedt het toekomstige LMS ook veel kansen: hogere gebruiksvriendelijkheid, nieuwe functionaliteiten en een beter en moderner systeem. 

Veel aanmeldingen voor gebruikerstesten

Dat de betrokkenheid bij het Nieuwe LMS groot is blijkt wel uit het hoge aantal aanmeldingen vanuit de faculteiten voor de gebruikerstesten. Hiervoor hebben we vorige maand een oproep gedaan. Maar liefst 40 docenten, 54 studenten en 25 key-users hebben zich aangemeld om in januari 2024 de verschillende LMS’en te beoordelen op gebruiksvriendelijkheid: veel meer dan het benodigde aantal testers. De geselecteerde testers, die door de faculteiten worden bepaald, ontvangen binnenkort een uitnodigingen en agenda-reservering. De overige aanmelders komen op de reservelijst.

Waarom krijgt de UU een Nieuw LMS?

De UU krijgt een nieuw Learning Management Systeem (LMS). De overeenkomst met de leverancier van Blackboard loopt in 2025 af en de huidige versie van Blackboard, die de UU nu gebruikt, is verouderd. Daarom start de UU een Europese aanbestedingsprocedure om tot een opvolger van het huidige Blackboard te komen. Om te komen tot een nieuw LMS gaan we niet over een nacht ijs. Er wordt een zorgvuldig traject doorlopen, waarin wensen en eisen van de gebruikers een cruciale rol spelen. We kiezen uiteindelijk voor de leverancier die het beste voldoet aan onze wensen en eisen.


Marijn van Ellen
29 november 2023

U moet ingelogd zijn om te reageren, gebruik het formulier aan de linkerkant om in te loggen met uw solis gegevens.