Logo Universiteit Utrecht

Docentencommunity TAUU

Blog

3 x tips voor het beoordelen van groepswerk

This is why I prefer to work alone.

Eén van de meestgelezen artikelen op de TAUU-site is dit artikel over het beoordelen van groepswerk en groepsproducten. En dat vinden wij op de redactie niet zo gek: het is voor zowel studenten als docenten elke keer weer slikken om een cijfer op een samenwerking te plakken. We verzamelden daarom alvast 3 tips in de hoop dat jullie deze lijst verder aanvullen!

  1. Maak onderscheid tussen groepswerk en groepsproducten – oftewel: scheid het proces van het product. Een rommelige samenwerking kan leiden tot een prachtpaper, en dan is het wel zo prettig om te weten waar je beoordeling nu precies betrekking op heeft.
  2. Spreek de studenten aan op hun verantwoordelijkheidsgevoel: laat niet-presenterende studenten na afloop van een presentatie ook vragen beantwoorden. Deze laatste tip werkte Adri Thomas (Bètawetenschappen) uit in zijn blog.
  3. Gedurfd: laat de studenten zelf bepalen hoe het totaal aantal scorepunten wordt verdeeld over de individuele groepsleden. Deze tip wordt verder toegelicht als punt 6 van het artikel ‘Zeven manieren om tot een individueel cijfer te komen bij groepswerk‘.

Wat is jouw gouden tip bij het beoordelen van groepswerk?

 

Lees ook:

10 Types Of Partners Everyone Has In Group Projects
Isabella Spaans
21 september 2017
Kennistags:

U moet ingelogd zijn om te reageren, gebruik het formulier aan de linkerkant om in te loggen met uw solis gegevens.

Gerelateerd