Blog
Recap learning analytics dag 29 november 2024
Op vrijdag 29 november 2024 hebben we de eerste learning analytics (LA) ochtend georganiseerd om te vieren dat ons LA project drie jaar bestaat! Maar liefst 11 LA projecten bij de UU werden in het zonnetje gezet.
Welkom door Margot van der Starre en Anouschka van Leeuwen.
De dag begon met een presentatie van Margot van der Starre (vicevoorzitter van het college van bestuur) die benoemde dat het voor iedereen binnen de UU mogelijk zou moeten zijn om LA te gebruiken om onderwijs te verbeteren. Ze vond dat de UU deze ‘diamant’ moest koesteren.
Daarna vertelde de teamleider van team LA, Anouschka van Leeuwen, wat team LA de afgelopen drie jaar allemaal heeft bereikt, zoals: het schrijven van het LA beleid, het opzetten van de juiste organisatie (de LA roadmap) om LA projecten te kunnen initiëren, het inrichten van een technische infrastructuur en misschien wel het belangrijkste: het draaien van meerdere LA implementatieprojecten.
Het ideaalplaatje voor de toekomst is dat we LA een vast onderdeel maken van de toolbox van docenten om cursussen te ontwerpen, en het makkelijker mogelijk maken om onderzoek te doen naar je eigen onderwijs door een LA-loket op te zetten.
Postersessies
Deze presentaties werden gevolgd door een inspirerende postersessie waarin 11 LA projecten te bekijken waren. Er waren posters van zowel implementatie- als onderzoeksprojecten. Binnenkort zullen we de digitale versies van de posters op onze LA website plaatsen onder Output en materialen.
Ook hebben we het publiek gevraagd om te kiezen welke poster ze het meest inspirerend vonden. Deze eerste editie van de LA-dag prijs is gewonnen door Melis Dülger. Haar PhD project richt zich op het verbeteren van de zelfregulatievaardigheden van basisschoolleerlingen door LA dashboards als hulpmiddel in te zetten voor leerkrachten.
Discussieronde
Als laatste onderdeel van deze LA-dag hebben we verder gepraat over thema’s waar alle LA projecten mee te maken hebben, zoals de uitvoering en opschaling van de projecten en de ondersteuning die daarvoor nodig is.
Eén van de ideeën die ontstond was dat de SIG LA match-making sessies kan organiseren waarbij onderzoekers en projectleiders van LA projecten aan elkaar gekoppeld worden en elkaar daarmee helpen om LA in te zetten én te evalueren. Verder werd er voorgesteld om een LA-inloop uur te organiseren, zodat vragen rondom LA laagdrempelig gesteld kunnen worden.
Al met al was het een mooie en veelzijdige ochtend. Mocht je meer willen weten over LA en/of de lopende projecten, neem dan een kijkje op onze LA website.
3 december 2024
U moet ingelogd zijn om te reageren, gebruik het formulier aan de linkerkant om in te loggen met uw solis gegevens.