Logo Universiteit Utrecht

Docentencommunity TAUU

Nieuws

Het afstandsonderwijs van universitair docent David Baneke

In dit artikel vertelt David Baneke, universitair docent aan de UU, over zijn afstandsonderwijs ten tijde van corona. Hoe pakt hij het aan, hoe gaat het, en wat vinden hij en zijn studenten ervan? 

“Het vak Science and the Dilemmas of Modernity van de master History and Philosophy of Science begon in periode 4, dus ik had tijd om me voor te bereiden op online onderwijs. Het vak bestaat normaliter uit een paar hoorcolleges, een eindpaper, en vooral veel discussie tussen studenten onderling over literatuur die de studenten thuis lezen. Hoe zou ik het aanpakken? 

De paar hoorcolleges waren geen probleem. Het gaat mij niet om specifieke kennis die studenten echt moeten weten. Ik wil vooral het thema introduceren waar we later verder over praten, en ik wil ze aan het denken zetten over mogelijke onderwerpen voor hun eindpaper. De colleges kunnen dus zonder meer online – liefst wel live, zodat er ruimte is voor vragen (normaal komen er vrij veel; online merkbaar minder).  

Lees het hele artikel op de site van het Teaching & Learning Lab: Afstandsonderwijs van universitair docent David Baneke


Letty Klumpers
2 juni 2020

U moet ingelogd zijn om te reageren, gebruik het formulier aan de linkerkant om in te loggen met uw solis gegevens.