Logo Universiteit Utrecht

Docentencommunity TAUU

Nieuws

Elke ochtend 10 uur: Q&A over onderwijs op afstand in Teams

Wow! Het delen van kennis over onderwijs neemt een enorme vlucht afgelopen weken. Docenten twitteren over hun ervaringen met online onderwijs en ook de hulptroepen van onder andere Educate-it, Onderwijsadvies en Training, TAUU, Centre for Academic Teaching, ITS en onderwijsbeleid werken op volle toeren om iedereen zo goed mogelijk te ondersteunen bij het geven van onderwijs op afstand.

Vanaf 19-mrt gaan we met z’n allen elke ochtend om 10 uur in Teams een Q&A organiseren om docenten hun ervaringen te laten delen. Iedereen is welkom. We nodigen elke dag een docent uit om te vertellen hoe het onderwijs geven deze week is gegaan en wat hij of zij heeft gedaan, gezien en geleerd. We vragen ook adviseurs van Educate-it, onderwijsbeleid en O&T om aan te haken en waar mogelijk direct vragen te beantwoorden. Zo hopen we dagelijks een goed begin van de dag te creëren! Je kunt je vragen stellen en hopelijk meteen ook beantwoord krijgen. Alle vragen die niet direct te beantwoorden zijn, nemen we mee en zoeken we voor je uit.


Neem hier deel aan de Q&A (dagelijks om 10:00 uur).

Hoe en wat?

Op deze pagina plaatsen we elke dag een linkje waarmee je kunt deelnemen aan de Q&A in Teams, en we vertellen je wie er op welke dag dag vertelt over de afgelopen week. De bijeenkomsten worden gehost door Rik Vangangelt (Centre for Academic Teaching). Heb je een vraag? Deze kun je behalve in de Q&A ook op het forum van TAUU stellen. Vind je het ook leuk om iets te vertellen over je eigen ervaring in de Q&A? Mail Rik.

Lees hier welke docenten de komende dagen te gast zijn in de Q&A sessie.
Neem hier deel aan de Q&A (dagelijks om 10:00 uur).
We verzamelen vragen over onderwijs op afstand op ons forum.


Mathil Gelens
26 maart 2020

Reacties

  1. Mathil Gelens
    Mathil Gelens

    De eerste Q&A was een groot succes! Er deden 52 mensen mee, die volop vragen stelden en tips uitwisselden via de chat. Er waren allerlei expertises aanwezig. Morgenochtend 10 uur weer. De vragen en tips van deze keer verzamelen we zoveel mogelijk en plaatsen we op TAUU. Vanaf volgende week willen we elke keer een bepaald thema kiezen, zoals bijvoorbeeld toetsen.
    Een verslagje van de tips en ervaringen lees je hier

U moet ingelogd zijn om te reageren, gebruik het formulier aan de linkerkant om in te loggen met uw solis gegevens.

Gerelateerd