Logo Universiteit Utrecht

Docentencommunity TAUU

Nieuws

Update 1 maart: Binnenkort start het nieuwe videoplatform van de UU (vervanging MyMediasite)

Update 1 maart:

De afgelopen tijd is de laatste hand gelegd aan een goede werking van het nieuwe videoplatform voor de UU. Technisch gezien is alles in orde en werkt het platform zoals voorzien. Waar op dit moment nog aan gewerkt wordt, is het zorgvuldig in kaart brengen en beschermen van persoonsgegevens binnen het platform (een zogenaamde GBEB). Voor de afronding hiervan is nog wat tijd nodig. Na afronding volgt z.s.m. een concrete planning en informatie over hoe je aan de slag kunt met het nieuwe videoplatform.

We vinden een soepele overgang van het oude naar het nieuwe videoplatform erg belangrijk. We houden bij het opstellen van de planning rekening met het onderwijs in blok vier en zorgen daarnaast ook voor uitgebreide ondersteuning tijdens deze overgangsfase.

———-

Bericht van 17 februari:

Binnenkort kun je gebruik maken van het nieuwe videoplatform van de UU. De voorbereidingen zijn in volle gang. Wanneer aan de laatste eisen en randvoorwaarden is voldaan, zetten we de toegang tot het videoplatform open en starten we in de twee maanden erna met de omzetting van het oude naar het nieuwe videoplatform.

Wat houdt het nieuwe videoplatform in?

Als docent kun je met het nieuwe videoplatform met één druk op de knop zelfstandig colleges opnemen in een collegezaal. Ook kun je er thuis of in een studio kennisclips mee opnemen. Het nieuwe platform gaat MyMediasite straks vervangen.

Hoorcolleges opnemen

In 33 hoorcollegezalen is nieuwe opnameapparatuur geplaatst. In die zalen is opnemen van je college straks heel simpel: je reserveert een hoorcollegezaal die uitgerust is met de nieuwe apparatuur, en wanneer je er bent druk je op de ‘startknop’ op het touchscreen van de docentendesk. De opnames starten vervolgens automatisch. Meerdere bronnen worden tegelijk opgenomen: denk aan het camerabeeld (waar jij op staat), het beeld wat op de beamer en/of computer wordt getoond, en krijt- en whiteboards. Na afloop druk je op de ‘stopknop’ en worden de beelden automatisch naar het nieuwe videoplatform gestuurd. Daar kun je de opname indien gewenst bewerken en vervolgens het eindresultaat publiceren.

Kennisclips opnemen

Met het nieuwe videoplatform kun je ook kennisclips maken. Je kunt dit thuis op je eigen computer doen, of in een speciaal ingerichte Do-It-Yourself (DIY) studio op de UU. Deze ruimtes zijn door docenten (nu al) zelf te boeken via Resourcebooker.

MyMediasite voorlopig nog beschikbaar

Om iedereen de gelegenheid te geven om over te stappen, blijft het huidige MyMediasite voorlopig beschikbaar.

Overzetting van content

Alle bestaande opnames en kennisclips die nu in het huidige MyMediasite staan, worden straks overgezet naar het nieuwe platform. Je hoeft zelf niets om te zetten.

Hoe verder?

Er volgt rond 1 maart een update over het verdere verloop van het nieuwe videoplatform, de planning, en waar je informatie vindt om met het nieuwe videoplatform aan de slag te gaan. Om goed met het videoplatform te kunnen werken, zullen er in maart en april zullen er ook webinars georganiseerd worden. Deze worden aangekondigd op https://www.uu.nl/agenda/webinars-en-qas-voor-docenten. Wil je je vast aanmelden voor deze webinars? Stuur dan een e-mail naar teachingsupport@uu.nl 

Aanbesteding

De nieuwe leverancier van het videoplatform (Ubicast) is als beste kandidaat naar voren gekomen na een verplichte aanbesteding (vanuit Europese regelgeving). We kijken erg uit naar de samenwerking met hen.

Contactpersoon: Calijn Rinia-de Wit (c.f.m.rinia-dewit@uu.nl)

Je vindt dit bericht ook op intranet.


Daan
19 februari 2021

U moet ingelogd zijn om te reageren, gebruik het formulier aan de linkerkant om in te loggen met uw solis gegevens.