16 mei 2017

Ondersteuning in het gebruik van video’s


Auteur:

Video’s kunnen op allerlei manieren worden ingezet in het onderwijs: voor het opnemen van colleges, het achteraf bekijken van webinars of het maken van verschillende typen verrijkte kennisclips.

Educate-IT biedt vanuit de Universiteit Utrecht veel mogelijkheden ter ondersteuning van docenten en onderwijsontwikkelaars voor het inzetten van kennisclips in het onderwijs. Er zijn Do-it-yourself studio’s beschikbaar voor het opnemen van kennisclips en er worden verschillende workshops gegeven over de didactiek, opnemen en het verrijken van kennisclips. Ook is er een Special Interest Group die verdiepende workshops en lezingen organiseert rondom het gebruik van video’s in onderwijs.

Voor algemene en didactische vragen over het gebruik van video kunnen jullie bij mij terecht (Marjolein Haagsman, m.e.haagsman@uu.nl). Zelf ben ik video-expert vanuit Educate-IT en maak ook gebruik van video’s in mijn eigen onderwijs bij het Departement Biologie. Daarnaast onderzoek ik momenteel de effectiviteit van verrijkte video’s in het onderwijs.

Wil je meer leren over de mogelijkheden van video’s in het onderwijs? Of wil je video’s opnemen maar weet je niet hoe dit moet? Schrijf je dan in voor één van onderstaande workshops en/of online modules:

Share

Geef een reactie