Logo Utrecht University

Docentencommunity T@UU

Nieuws

19 November; Meld je aan – Bald de Vries over interdisciplinair onderwijs in een disciplinaire opleiding

De Senior Fellows van het Centre for Academic Teaching vertellen in een sessie van 3 kwartier over hun projecten. Dit wordt op 19 november om 15 uur afgetrapt door Bald de Vries! Hij komt vertellen over zijn project waarmee studenten en collega’s over disciplinaire grenzen worden gebracht om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken.

Bald de Vries is universitair hoofddocent bij Recht, Economie, Bestuur en Organisatie en wordt beschouwd als een zeer getalenteerde onderzoeker en een betrokken en gepassioneerde docent. Hij heeft ruime ervaring op het gebied van onderwijs en onderwijsvernieuwing en is één van de initiatiefnemers van blended learning in de faculteit REBO. 

Met zijn project wil Bald studenten uitdagen om buiten de context van de eigen opleiding kennis en inzicht op te doen om meer grip te krijgen op de interdisciplinaire dimensie en de maatschappelijke relevantie van een opleiding. Wat is het om een jurist of econoom te zijn, een geograaf of een dierenarts en hoe verhoud ik mij tot andere professionals? Dit Senior Fellow-project is dan ook daarop gericht: de introductie van interdisciplinaire elementen in disciplinaire opleidingen, zoals Rechtsgeleerdheid.

Wil je meer weten? Meld je dan aan via deze link

Het Senior Fellow Programma heeft als doel om onderwijskundig leiderschap te versterken. De Fellows werken aan een project om op het gebied van onderwijsinnovatie, waarna een voordracht voor hoogleraarschap volgt.  


Severina Grotenhuis
26 October 2020

If you want to comment, please login on the left side of the page with your UU account..

Gerelateerd