Logo Universiteit Utrecht

Docentencommunity TAUU

Blog

Workshop Time management: verslag

Is het volgen van een workshop over time management een pre op je CV? Het voelt toch alsof je de zaak niet meer helemaal onder controle hebt. Jacco Farla en Wim Dictus gaven 30 november jl. deze workshop voor docenten en ze gaven zelf ook toe dat het ook hen soms over de schoenen loopt of liep. En ook de deelnemers lieten zich niet onbetuigd, dat werkte enorm troostend. E-mailbombardementen, versnippering van tijd, onderzoek dat bedreigd wordt door onderwijs en piekbelastingen kwamen allemaal langs. Maar er werden ook met verve keuzemogelijkheden en hulpmiddelen aangedragen. Jacco was bijvoorbeeld een duidelijke aanhanger van het adagium dat je wel zelf je keuzes maakt, of je er nu voor kiest om iets nu, straks of helemaal niet te doen. Hij raadde ons aan het boek van Roos Vonk te lezen (Je bent wat je doet) en Getting things doneZen to done is een ander interessant werk, een pdf over life hacking, een manier om je (werkende) leven goed op de rit te krijgen en houden. En in de sector hulpmiddelen zijn Todoist, Wunderlist en Evernote zinvolle apps die je als docent kunt gebruiken om je werkzaamheden te ordenen, beter te plannen en je keuzes explicieter te maken. Ik heb ter plaatse direct Wunderlist gedownload en ben het nu aan het implementeren. Zelfs je dagelijkse boodschappen kunnen erin! Het lucht nu al op, omdat ik nu ook kan zien hoe productief ik eigenlijk ben (Blog schrijven over Workshop Time management – klaar).

De workshop “Time management voor drukke docenten: tips voor een relaxed leven” vond plaats op maandag 30 november j.l. Heb jij ook interesse in een dergelijke workshop? Laat het de TAUU-redactie dan weten door een e-mail te sturen naar tauu@uu.nl Bij genoeg animo gaan we ons best doen om een dergelijke workshop in 2016 nogmaals te realiseren.


2 december 2015

Reacties

  1. Isabella Spaans
    Isabella Spaans

    Ik zweer bij Any.do! Alhoewel bedrijfspsycholoog Tony Crabbe (“Alleen sukkels hebben het druk”) dezer dagen verkondigt dat to-do-lijstjes nergens op slaan, omdat als je het niet zelf kan onthouden het blijkbaar toch niet belangrijk is… ben ik het grondig mee oneens, overigens.

U moet ingelogd zijn om te reageren, gebruik het formulier aan de linkerkant om in te loggen met uw solis gegevens.