Logo Universiteit Utrecht

Docentencommunity TAUU

Nieuws

WO in Actieweek 24-28 september

Beste docent,

Wij hebben uw hulp hard nodig. Al jaren loopt de rijksbekostiging per student van universiteiten terug. Van €20000 in 2000 tot zo’n €15000 nu en recentelijk is daar ook nog eens de doelmatigheidskorting bovenop gekomen.

Wij van WOinActie vinden dit ontoelaatbaar en daarom hebben we de afgelopen maanden actie gevoerd. Na in december een petitie met meer dan 5000 handtekeningen afgeleverd te hebben aan de minister/tweede kamer waarin we vroegen om meer investeringen in hoger onderwijs (https://petities.nl/petitions/er-moet-meer-geld-naar-wetenschappelijk-onderwijs?locale=nl), hebben we eind mei de politiek een ultimatum gesteld dat deze Prinsjesdag afloopt: De doelmatigheidskorting moet van tafel en er moeten structurele investeringen komen in het wetenschappelijk onderwijs en de verwevenheid met onderzoek.

Het lijkt er nu op dat Den Haag 18 september geen gehoor gaat geven aan onze oproep en daarom komen we in actie. In de week na Prinsjesdag (vanaf 24 september) gaan we in de buitenlucht en op straat college geven om aandacht te vragen voor de overvolle colleges, het gebrek aan investeringen en de almaar toenemende werkdruk. Wij hopen dat ook u mee wilt doen en een college buiten wil geven. Wij proberen te voorzien in een groot projectiescherm en AV-apparatuur. U kunt zich opgeven via deze site:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScJtrcv1n1DLWEqtSLfv3vlPCB3XtVu29XAzpL0QOTeDx1BvA/viewform

Verspreid deze email ook graag onder uw collega’s. WO in Actie komt elke maandagmiddag bij elkaar tussen 17:15 – 18:15 in Drift 25 zaal 002.

Met vriendelijke groet,

WOinActie,
woinactieutrecht@gmail.com


Francien Peterse
17 september 2018

U moet ingelogd zijn om te reageren, gebruik het formulier aan de linkerkant om in te loggen met uw solis gegevens.