21 jun 2018

Startbijeenkomst Special Interest Group Co-creatie

Locatie: Ruimte 3.19, Teaching & Learning Lab (Buys Ballotgebouw)

Let op: Op basis van de behoeften van de groep kan deze bijeenkomst in het Nederlands of in het Engels gehouden worden

Op 21 juni gaat de special interest group Co-creatie van start. Tijdens deze bijeenkomst onderzoeken we wat co-creatie voor ons betekent en bespreken we hoe we vorm willen geven aan de SIG.

In de eerste helft van de bijeenkomst gaan we in op de vraag: wat is co-creatie? Suzanne van Hoogstraten presenteert haar literatuurstudie naar dit onderwerp, waarna er ruimte is voor vragen en discussie. Na dit onderdeel wisselen we ervaringen uit met co-creatie. Ook gaan we in gesprek over de SIG. Welke onderwerpen vinden we interessant en wat willen we als groep bereiken? De bijeenkomst duurt tot 17.00 uur, met daarna een kleine borrel.

Meld je via deze link aan voor de bijeenkomst! Kun je niet, maar wil je wel deelnemen aan deze SIG? Mail dan naar cat@uu.nl, en we houden je op de hoogte.

SIG Co-creatie

Co-creatieprocessen van onderwijs en onderzoek kunnen gezien worden als een manier om democratische waarden in het hoger onderwijs te bevorderen. Bij deze processen zijn academisch personeel en studenten betrokken die een gezamenlijke aanpak hanteren bij het ontwerpen en creëren van leer- en onderwijsactiviteiten. Dit vraagt om een verschuiving in de relatie docent-student, wat een uitdaging kan zijn. De SIG-co-creatie is erop gericht docenten én studenten te verbinden die betrokken zijn bij of geïnteresseerd zijn in participatief ontwerp en die van elkaar willen leren. Deze SIG is geïnitieerd door Marca Wolfensberger en Tatiana Bruni en gelanceerd in samenwerking met Rik Vangangelt, projectleider studentengagement bij Educate-it.

De SIG is bedoeld voor docenten en studenten van de UU/UMCU die co-creatie in hun onderwijs een rol (wil gaan) geven en die met elkaar kennis en ervaring willen uitwisselen. Wees welkom, ook als je nog geen ervaring met co-creatie hebt.

Contact en informatie

Voor inhoudelijke vragen en ideeën voor de SIG kun je contact opnemen met Rik Vangangelt. Met organisatorische vragen kun je terecht bij het Centre for Academic Teaching.

Klik hier voor meer informatie over de special interest groups die het Centre for Academic Teaching faciliteert, en de mogelijkheden om er een te starten.