21 jun 2018

CAT Workshop: Bevlogen presenteren


Tijdstip: 15:15 - 17:00
Locatie: Teaching & Learninglab 3.22, Buys Ballotgebouw Uithof
Auteur:

Unieke kans om de TED talks van Marc van Mill en Hara Rahim bij te wonen. Vijftien minuten kregen ze, om hun docentschap te tonen. Op het podium van de Landelijke Docent van het Jaar-verkiezingen van het ISO presenteerden Marc van Mil (winnaar 2017) en Haza Rahim (genomineerde 2018) zich als docent. Beiden maakten met hun verhaal grote indruk op het publiek. Maar ook voor henzelf zijn de TED talks belangrijk geweest. De opdracht om in korte tijd hun docentschap te tonen, dwong hen ertoe na te denken over de volgende vragen: Wat vind ik belangrijk als docent? Wat is mijn boodschap?

Hoe zou jij in korte tijd jouw docentschap presenteren? In samenwerking met Marc en Haza organiseert het Centre for Academic Teaching een workshop Bevlogen Presenteren voor docenten.

In een creatieve en interactieve sessie ga je met twee trainers van Die Gasten aan de slag met je eigen “TED talk”. Eerst kies je de bouwstenen van jouw verhaal en ordenen je deze tot een logisch, aantrekkelijk en aansprekend geheel. De trainers laten je kennismaken met zogeheten ‘communicatiedeuren’. Daarna ga je aan de slag met het presenteren van je verhaal, en verken je de mogelijkheden van interactie en aansluiting bij het publiek. Je onderzoekt hoe je een presentatie houdt die aankomt, overkomt, beklijft en boeit.

Tot slot presenteren Marc en Haza beiden hun TED talk die ze op de Docent van het Jaar-verkiezing hielden.

De workshop is geschikt voor alle docenten. Het maakt niet uit of je je onderwijsvisie/ –verhaal al scherp hebt en ervaring hebt met presenteren, of niet. Je gaat in duo’s aan de slag. En: herhaling is de kern. Afhankelijk van de groepssamenstelling kan deze workshop in het Engels gegeven worden.

Meld je via deze link aan (UMCU/UU medewerkers).

Share

Geef een reactie