Logo Universiteit Utrecht

Docentencommunity TAUU

Nieuws

Aanmeldingen voor voorlichtingsmiddag Comeniusprogramma 2018 open

De aanmeldingen voor de voorlichtingsmiddag op 14 juni over het Comeniusprogramma staan open. Deze voorlichtingsbijeenkomst is voor geïnteresseerden die overwegen een aanvraag in te dienen voor de Comeniusbeurzen voor 2018. Het Comeniusprogramma is opgericht om docenten de ruimte te bieden die bij gebrek aan tijd en middelen niet altijd de gelegenheid hebben hun plannen en visie voor onderwijsvernieuwing door te voeren.

Ook medewerkers van (centrale) beleidsafdelingen die zich, bijvoorbeeld, met subsidie-advies en/of HR-beleid bezighouden zijn van harte welkom. De bijeenkomst is in Den Haag. Voor meer informatie en aanmelden ga je naar de website van het NRO.

Het Comeniusprogramma biedt beurzen aan Teaching Fellows (€50.000), Senior Fellows (€100.000) en Leadership Fellows (€250.000). De ‘Fellows’ worden onderling onderscheiden niet op basis van kwaliteit als docent en onderwijsleider, maar op basis van ervaring en de reikwijdte van hun impact op het onderwijs.

In de komende jaren wordt het programma uitgebouwd. In de periode 2018 – 2021 loopt het budget op van 6,6 miljoen euro tot 12,6 miljoen. Vervolgens wordt het budget uitgebouwd tot structureel 20 miljoen euro per jaar.

Thema’s 2018
Teaching Fellows en Senior Fellows dienen binnen een van deze categorieën een aanvraag in:

In de Calls for Proposals worden deze thema’s nader toegelicht.


Simone Vos - TAUU Team
12 mei 2017

U moet ingelogd zijn om te reageren, gebruik het formulier aan de linkerkant om in te loggen met uw solis gegevens.