3 jul 2018

De SKO-schrijfretraite: twee dagen intensief werken aan je SKO portfolio – O&T, FSW


Locatie: n.n.b.
Auteur: - O&T, COLUU

 

Ben je al een tijd bezig met het schrijven aan je SKO-portfolio maar lukt het je – bijv. door tijdgebrek – niet om het af te ronden? Of heb je problemen om je kennis en ervaring als senior te vertalen naar een reflectief portfolio dat voldoet aan de criteria?

Voor docenten die hier tegenaan lopen is er de SKO-schrijfretraite. Twee dagen in alle rust gedurende langere tijd achter elkaar aan het portfolio schrijven: dat is waar het bij de retraite om gaat. Er zijn begeleiders aanwezig om met je mee te lezen, feedback te geven en je te ondersteunen bij het vinden van geschikte literatuur. Ook kun je ervaringen uitwisselen met en advies vragen aan de andere deelnemers.

Voor wie
De retraite is bedoeld voor docenten die aan de SKO-criteria voldoen en hun portfolio willen schrijven/afronden. De retraite bestaat uit vijf dagdelen verspreid over twee dagen, inclusief een overnachting.

Data

 • 3 en 4 juli 2018 (inschrijven is mogelijk t/m 20 juni 2018)

Kosten
€ 890,- (inclusief overnachting in een hotel)

Voertaal
De voertaal (Nederlands of Engels) is nog niet bepaald. Op het aanmeldformulier kun je je voorkeur aangeven.

Meer trajecten om richting je SKO te werken
Ben je nog niet toe aan twee dagen schrijven, maar wil je wel reflecteren en meer inzicht in de SKO-criteria, dan zijn er ook andere mogelijkheden. Hier vind je meer informatie.

Meer informatie en aanmelden
Je kunt je rechtstreeks aanmelden voor de schrijfretraite via dit formulier. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Irma Meijerman: (I.Meijerman@uu.nl / 06 20290976). Zij begeleidt samen met Mirjam Bastings alle SKO-trajecten.

Share

Eén reactie op “De SKO-schrijfretraite: twee dagen intensief werken aan je SKO portfolio – O&T, FSW

 1. Ik heb onlangs de SKO schrijfretraite gevolgd en deel graag enkele van mijn ervaringen.

  Maandagochtend, hotel bij Driebergen, lokaaltje voorzien van koffie, water & wifi – plus wat naslagwerken. Klein groepje. Introductie door Irma Meijerman: wat zijn je doelen? Ik had er maar een: na twee dagen dit hotel verlaten met een uitgewerkt SKO-portfolio. Dat hadden mijn groepsgenoten ook.

  Outline gemaakt van wat er in de portfolio moet komen te staan. Eerste stap: formuleren van een onderwijskundige visie. Dat kostte me een ochtend.

  Tweede stap (die me de rest van de dag en de hele volgende dag bezighield): uitwerken van bekwaamheden op onderwijskundig terrein (vakinhoudelijke, professioneel, didactisch, organisatorisch).

  Gelukkig: bekwame hulp van Irma en Hetty, die op verschillende momenten eventjes bereid bleken om te ‘sparren’.

  Op dinsdagmiddag had ik mijn portfolio (13 pagina’s, zonder bijlagen) of een haar na klaar. Een week later heb ik het stuk ingediend, weer een paar weken later kreeg ik mijn SKO uitgereikt.

  Conclusie: een intensieve sessie, die alleszins de moeite waard was.

Geef een reactie