19 apr 2018

Workshop Het zijn de kleine dingen (effectieve studievaardigheden aanleren) – O&T, FSW

Locatie: De Uithof
Auteur: - O&T, COLUU

“Dit is belangrijk voor het tentamen”. Met deze uitspraak krijg je als docent vaak de aandacht van de studenten wel. Maar weten ze dan wat en vooral ook hoe ze zich moeten voorbereiden?

Als je studenten vraagt wanneer ze beginnen met “leren”, dan luidt het antwoord vaak: “In de week voor het tentamen.” Zeker eerstejaars hebben grote moeite om leeractiviteiten te spreiden en op een effectieve manier te studeren. Want wat betekent “bestudeer hoofdstuk 3”? Is één keer lezen genoeg, moet je de begrippen uit je hoofd kennen, moet je de redeneerlijn kunnen navertellen, of moet je kritiek leveren?

In een workshop van drie uur krijg je tips en tricks aangereikt waarmee je als docent met een aantal kleine ingrepen de studievaardigheden van je studenten een boost kunt geven.

€ 115,-

Aanmelding

Zie voor meer informatie en aanmelden de website van Onderwijsadvies & Training.

Elma Zijderveld: E.M.B.Zijderveld@uu.nl