Logo Universiteit Utrecht

Docentencommunity TAUU

Nieuws

TIP: tools voor literatuur en APA-opmaak

Onlangs zijn twee handige tools ontwikkeld voor het zoeken van literatuur en het snel opmaken van referenties in het gewenste (APA) of ander format.

Voor het zoeken van literatuur: als je thuis een van de zoeksystemen van de UB wilt raadplegen (Scopus, Web of Science, Sociological Abstracts etc.) moet je altijd een paar stappen zetten via de homepagina van de UB om te kunnen inloggen. De UB heeft nu een ‘browser extensie’ gemaakt, die een deel van die stappen overslaat. Ga naar de UB pagina zoeksystemen en je ziet links onderin een knopje met informatie hoe te installeren. Het werkt simpel: zet het  gewenste zoeksysteem in je favorieten, open het en je krijgt een knopje op de pagina om snel in te loggen.

De andere tool is zo mogelijk nog handiger, maar beperkt tot gebruikers van Google Chrome. Installeer de google scholar button als add-on (https://chrome.google.com/webstore/detail/google-scholar-button/ldipcbpaocekfooobnbcddclnhejkcpn?hl=nl). Als je dan een tekst op je scherm hebt die afkomstig is uit een wetenschappelijk tijdschrift, kun door op de knop te klikken snel de referentie in APA of een ander citatieformat kopiëren en in je eigen document plakken.

Vriendelijke groet, Peter

 

Andere artikelen uit TAUU Magazine editie 19:

Dit is het TAUU-team

Lieve Willemijn: moet onderwijs altijd spannend zijn?

Blog: Harro van Lente – Cultuurschok

Lees hier vorige edities van TAUU Magazine


Peter Selten
12 januari 2016
Kennistags:

U moet ingelogd zijn om te reageren, gebruik het formulier aan de linkerkant om in te loggen met uw solis gegevens.

Gerelateerd